top of page

Over ons

Wij zijn Frans en Lisette Verhoeven. We wonen in het buitengebied van Milsbeek. en genieten enorm van het buitenleven met de dieren. Naast Luna hebben we nog twee pony’s, een paard en twee poezen. 


We hebben vier kinderen. Twee kinderen wonen op kamers en de andere twee gaan ook studeren, dus er komt ruimte voor nieuwe uitdagingen.We hebben een eigen bedrijf in fornuizen. Frans werkt door heel Nederland en Lisette werkt vanuit huis. Er is altijd iemand thuis bij ons.
 

_KFD3771_1[1751].jpg

Over onze Zwitserse herders

Sinds 1995 lopen er witte herders op ons erf. We wilden een erfhond die lief is voor kinderen. De eerste witte herder die we vonden, zat in een schuurtje met haar zusje, terwijl de andere pups al weg waren. We kregen er twee voor de prijs van een en hebben twee hondjes mee naar huis genomen. Het was een uitdaging om beide honden te trainen, los van elkaar, maar het lukte en we hebben jarenlang van Noa en Quinn genoten. 


In 2006 overleed Noa en besloten we weer twee pups te zoeken. Uit Oostende kwamen Balou en Bogui. Een tijdje hebben we drie honden gehad, maar begin 2007 overleed ook Quinn. Ons gezin met vier jonge kinderen was druk, hierdoor hebben deze honden minder cursussen doorlopen dan hun voorgangers. We hebben veel ruimte om het huis en met vier kinderen is er altijd iets te beleven.

In augustus 2016 overleed vrij onverwachts Bogui. We hadden enorm te doen met Balou en overlegden met een dierenarts over welke keuze te maken. Deze adviseerde op zoek te gaan naar een pup die naast Balou zou opgroeien. 
We zijn toen terecht gekomen bij de rasvereniging van de Zwitserse witte herder. De fokker die ons aansprak was “van Suthwalda”. Dat bleek een goede keuze. Enorm fijne mensen met kennis van zaken en een groot hart. 

 


In december 2016 kwam Luna in ons huis. We hebben haar toegewezen gekregen. De fokker heeft goed gekeken naar de situatie met de oudere Balou in huis en gezocht naar een pup die daarbij zou passen. Het bleek een schot in de roos. Balou bloeide helemaal op en nam een gedeelte van de opvoeding van Luna voor haar rekening. We hebben met Luna een gedragscursus gevolgd en daar hebben we veel van geleerd. 
Omdat Luna in haar eentje is gekomen en niet samen met een andere pup, is ze veel meer op ons gericht. Ze is echt een gezinslid. 


In januari 2020 is Balou overleden. Ze heeft samen met Luna nog leuke jaren gehad. Luna heeft erg moeten wennen aan het gegeven dat Balou er niet meer was. Luna is een super zachtaardige hond met een geweldig karakter. De wens om een pup van Luna te krijgen, is de aanleiding van het fokken van een nestje.


We staan er open in en weten nog niet waar dit in de toekomst toe gaat leiden, maar we zijn nieuwsgierig. Luna is inmiddels gekeurd en geschikt bevonden. Het worden gezonde, ras-pups met een super lief karakter.
 

IMG-20161224-WA0010.jpg
bottom of page